Degerhamns IF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Degerhamns IF

Dags för träningsmatch igen, den andra på lika många dagar, för motståndet stod Division 6-laget - Degerhamns IF!

Läckeby GoIF, som direkt tog tag i matchen, saknade massvis av spelare och man tvingades att använda ett par provspelare till matchen, närmare bestämt 5 stycken!

Och provspelare var de ja!
Provspelande centrala mittfältaren Christoffer Hahr hittade efter 4 minuter fram med en fin längre boll till en annan provspelare på vänsterkanten, Emil Blomqvist, som kommer fri och enkelt petar in ledningsmålet, 1-0!

Två minuter senare är det nära igen, provspelande anfallaren Eric Karlström kommer fri och tar sig förbi målvakten, men skottet räddas på mållinjen av en Degerhamn-spelare!

Minuten efter, alltså i den 7:e minuten var det dags för Christoffer Hahr att på nytt hitta Emil Blomqvist med en fin längre boll! Emil Blomqvist löper på bollen, tar ner den på bröstet och lobbar sedan bollen, iskallt, i mål över den utrusande Degerhamns-målvakten, mycket snyggt mål, 2-0!

Efter 2-0-målet går spelet i något i stå för Läckeby, Degerhamn som knappt haft bollen första 10 minuterna får äga den lite och Läckeby kommer inte riktigt in i det som under de första minuterna av matchen!

Men efter dryga 20 minuter är det dags för nästa chans! Det är Emil Blomqvist som är nära att göra hattrick, men hans skott räddas över ribban till en resultatlös hörna!

Hattrick skulle de dock bli ett par minuter senare när Marcus Persson hittar Emil Blomqvist men en mycket fin boll i djupled, fri med målvakten placerar Emil iskallt in bollen i ena hörnet, 3-0!

När Läckeby drar upp tempot i matchen så hänger inte Degerhamn med, men till och från är det ganska lågt tempo, vilket gör att matchen stannar till lite..

Zebastian Andersson skjuter efter dryga halvtimmen en låg och hård frispark som Degerhamns målvakt står för en riktigt svettig räddning på!

Efter 38 minuter tar Christoffer Hahr emot bollen centralt i banan, han tar ett par steg framåt och skjuter sedan ifrån distans, skottet tar en liten märklig bollbana och letar sig in i krysset via ribban,
4-0!

Minuten efter var det dags igen när en ny provspelare skulle presentera sig i målprotokollet, Eric Karlström tar emot bollen utanför straffområdet och skjuter ett hårt skott, bollen letar sig in i det bottre hörnet, 5-0!

Innan halvleken var slut skulle Emil bli fyramålskytt, ny fin boll ifrån Marcus Persson, friläge och iskallt avslut igen ifrån Emil Blomqvist, nästan en exakt kopia av 3-0-målet, 6-0!

Första halvlek slutar 6-0 till Läckeby GoIF!

Andra halvlek börjar som den första, men mycket Läckeby-boll.. Men det är lägre tempo och inte lika fokuserat!

Emil är nära att göra sitt femte mål men Degerhamns målvakt räddar!

Läckeby har ett gäng hörnor i rad och det känns som att nästa mål är på gång, men Degerhamn fredar sitt mål på ett förtjänstfullt sätt samtidigt som deras målvakt gör ett par fina räddningar!

Både Christoffer Hahr och Olle Karlsson testar skott, men skotten går inte in..

Efter ett mycket bra anfall av Läckeby hittar Emil Blomqvist in till Eric Karlström som mer eller mindre bara ska stöta in bollen i mål, när han ”upphakas” och det såg ut som en solklar straff, men spelet går vidare..

Marcus Persson skulle, efter dryga 70 minuter, göra hattrick i målgivande passningar när elegant frispelar Johannes Oskarsson, som först skjuter i stolpen, men sedan slår in sin egna retur, 7-0!

Matchen håller inget vidare tempo resterande delen av matchen och trots att vissa spelare försöker dra upp tempot i Läckeby så är det svårt när man har en sådan ledning som man har..

Det sista som händer i matchen, mer eller mindre, är att Emil Blomqvist hittar en in med en fin passning snett inåt bakåt, till en provspelare till – Christoffer Ramqvist, som stöter bollen i mål ifrån nära håll, 8-0!

Matchen slutar 8-0 till Läckeby GoIF!